Sparen voor dat ene doel

Geld sparen, vooral voor mensen met een gat in hun hand kan het een uitermate lastig karwei zijn. Hartstikke leuk om alles wat je ziet te kopen, maar je portemonnee is er minder blij mee. Je kunt er ook voor kiezen om je geld wat langer binnenboord te houden, zodat je uiteindelijk iets groters kan kopen zoals een mooie reis of een verbouwing in je huis. Niet altijd even makkelijk, dus daarom lees je in deze blog een aantal tips hoe je sparen een stuk makkelijker kan maken.

Zet iedere week of maand wat geld apart

De tip die je waarschijnlijk wel vaker gehoord hebt, maar toch echt de meest efficiënte manier is, is om elke week of maand wat geld van bijvoorbeeld je salaris apart te zetten op een spaarrekening. Als je dit lang genoeg volhoudt, komt dit uiteindelijk in je ritme en heb je binnen no-time een leuk bedrag bij elkaar gespaard. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen hoeveel geld dit elke keer is, dit hangt er maar net vanaf wat je allemaal kunt missen.

Pin een vast bedrag

Wat je ook kunt doen is om elke dag of elke week een vast bedrag te pinnen zodat je dat als contant geld bij je hebt, om vervolgens je pinpas thuis te laten en het daarmee te doen. Zo krijg je een veel beter overzicht over je uitgaven en geef je niet meer geld uit dan dat je zou willen. Vooral met uitgaan is dit een goed idee! Na een paar drankjes ga je toch wat losser met je geld om dan als je compleet nuchter bent, met als resultaat dat je ‘s ochtends met een treurig gevoel naar je bankrekening kijkt. Dit is verleden tijd als je gewoon een vast contant bedrag meeneemt en je je pinpas veilig thuis laat.

Stel een duidelijk doel voor jezelf

Als je eenmaal een duidelijk doel voor ogen hebt waarvoor je spaart, bijvoorbeeld een mooie reis, dan is het makkelijker om jezelf in te houden als je geld wilt gaan uitgeven. Het enige wat je hoeft te doen als je twijfelt over een aankoop is om aan dat doel te denken en dan weet je weer waar je dat ellendige sparen allemaal voor doet. Uiteindelijk als het gelukt is geeft het je ook een heel goed gevoel dat je het gehaald hebt en natuurlijk ook een mooie beloning!