Geld besparen met een sim only abonnement

Een van de makkelijkste manieren om geld te besparen is het verlagen van de maandlasten van je mobiele telefoon. Stap bijvoorbeeld over van een mobiel abonnement met mobiele telefoon naar een sim only abonnement. Vaak mag je als consument na een of twee jaar een nieuw toestel bij je mobiele abonnement kiezen, wat logischerwijs heel verleidelijk lijkt. Verstandiger is het echter om je huidige toestel te behouden en over te stappen naar een sim only bundel. Niet alleen is een sim only bundel goedkoper, ook kun je deze geheel naar wens samenstellen bij het afsluiten van je abonnement. Met een sim only abonnement kun je al snel enkele tientallen euro’s besparen per maand.

Verschillende aanbieders van sim only bundels vergelijken

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel aanbieders van sim only bundels. Naast de bekendste Nederlandse providers zijn er verschillende kleinere aanbieders van deze abonnementen. Vergelijk sim only abonnementen om de goedkoopste oplossing te vinden. Sommige providers bieden vooraf vastgelegde sim only abonnementen aan, terwijl het bij andere aanbieders mogelijk is om je sim only bundel helemaal naar wens samen te stellen.

Kies bijvoorbeeld hoeveel belminuten je maandelijks wilt, hoeveel megabytes aan mobiele data je verwacht te gebruiken en hoeveel sms’jes je maandelijks wil kunnen sturen. Besef je dat het tegenwoordig ook via een wifi-verbinding mogelijk is om te bellen, of om berichten te sturen aan anderen. Hierdoor kun je het aantal belminuten en sms’jes in je maandbundel beperkt houden. Dit scheelt je in de kosten!

Begin met een kleine sim only bundel

Om zoveel mogelijk geld te kunnen besparen is het raadzaam om met een kleine sim only bundel te beginnen. Bij vrijwel iedere aanbieder van sim only bundels is het namelijk mogelijk om de bundel maandelijks te vergroten. Het verkleinen van een maandbundel is daarentegen niet mogelijk.