Eenvoudig geld besparen op je telefoonkosten

Een van de kostenposten waarmee je relatief eenvoudig geld kunt besparen is de kostenpost voor je mobiele telefoon. Veel consumenten kiezen voor de nieuwste mobiele telefoon als hun huidige toestel kapot is gegaan, waarvoor al snel een paar honderd euro moet worden betaald. Wanneer een nieuw toestel gecombineerd wordt met een mobiel abonnement brengt dit over het algemeen zeer hoge maandlasten met zich mee. Er zijn verschillende manieren om geld te besparen op je telefoonkosten. In dit artikel geven we je graag een aantal handige tips om geld te besparen, wat je kunt gebruiken voor het bekostigen van je mobiele abonnement, mobiele accessoires of bijvoorbeeld een langere vakantie.

Kies voor een refurbished iPhone in plaats van een nieuwe

Het is onnodig om te kiezen voor een nieuw toestel. Zeker bij bijvoorbeeld een iPhone volstaat ook een gebruikt toestel of een iets ouder model. Kies bijvoorbeeld voor een goedkope iPhone 5s in plaats van de nieuwste iPhone 6s. Of ga voor een zogenaamde refurbished iPhone, die al snel een paar honderd euro goedkoper is dan een nieuwe iPhone. Het voordeel van een refurbished iPhone is het feit dat het toestel volledig is nagelopen en dat versleten onderdelen vervangen worden. Denk bijvoorbeeld aan een accu, het toebehoren van het toestel, enzovoorts. Daarbij krijg je in de meeste gevallen een of twee jaar garantie bij een refurbished iPhone.

Een sim only abonnement is goedkoper

Naast het feit dat je beter voor een gebruikt of ouder model toestel kunt kiezen dan voor een nieuwe mobiele telefoon, kun je ook kiezen voor een sim only abonnement. Een sim only abonnement brengt veel lagere maandlasten met zich mee dan de combinatie van een mobiele telefoon met abonnement, waardoor je maandelijks enkele tientallen euro’s kunt besparen. Bij een sim only abonnement kun je de inhoud van de bundel zelf samenstellen.