Vervang oude apparaten en bespaar energie

Sta je weleens stil bij het verbruik van jouw elektrische apparaten? Dat sommige elektrische apparaten zelfs stand-by nog stroom, dus geld kosten? Misschien goed om eens kritisch in en om je huis rond te gaan kijken wat nu eigenlijk de grootste energieslurpers zijn in jouw bezit. De maandelijkse kosten aan de energieleverancier kunnen waarschijnlijk een stuk lager uitpakken na het lezen van dit artikel en het opvolgen van de volgende tips.

Het vervangen van verouderde apparaten

Hartstikke mooi hoor, die tweedehands koelkast die je gratis hebt gekregen van je oma. Lekker goedkoop zou je denken, maar helaas niet in de maandelijkse stroomkosten. Een nieuwe energiezuinige A+++ koelkast verdient zich razendsnel terug. Ook je gloeilampen vervangen door LED verlichting bespaart op je maandelijkse lasten. Ze gaan doorgaans nog langer mee ook! Ook een zonneboiler is een aankoop die zichzelf terugverdient. Het is duurzaam en stukken voordeliger in verbruik dan een elektrische boiler.

Wijzig van energieleverancier en bespaar op je energierekening

Meer en meer mensen veranderen van energieleverancier en dat is niet voor niets. Het is gebleken dat er enorm valt te besparen op je stroomrekening door een nieuwe goedkopere energieleverancier uit te kiezen, soms wel tot 400 euro op jaarbasis afhankelijk van jouw gebruik. Het overstappen naar een goedkope energieleverancier op EasySwitch.nl is tegenwoordig een koud kunstje. Het is dan eigenlijk ook de meest gemakkelijke en minst ingrijpende manier van energiebesparing. Je hoeft er niks voor te laten en je hoeft er ook helemaal niets voor aan te schaffen. Het kost slechts een klein beetje van je tijd (gemiddeld 15 minuten) en je hebt er verder geen omkijken meer naar.

Veel hobby’s kosten ook energie, maar daarop besparen?

Natuurlijk zijn er ook hobby’s die energie verbruiken. Een tropisch aquarium of een vijver in de tuin kunnen je stroomrekening flink laten oplopen. Ook een jacuzzi of sauna zijn (overbodige) luxe en energieslurpende apparaten. Je wilt dan ook natuurlijk wel heerlijk genieten van het leven en dat is je ook van harte gegund. Toch wil je niet tijdens het genieten denken aan de energierekening die maar omhoog blijft gaan. Hier kan een overstap naar een nieuw energiecontract bij helpen, omdat je zo simpel honderden euro’s per jaar bespaart.