Bespaar op de BPM-belasting van tweedehands auto

BPM staat voor Belasting voor Personenauto’s en Motorrijwielen, en iedereen die een auto koopt, danwel in Nederland, danwel het buitenland, moet deze belasting betalen. Je bent nu ook zelf verantwoordelijk voor het berekenen van je BPM en het doen van de belastingaangifte. De hoogte van je BPM kan enorm verschillen, het hangt samen met de CO2-uitstoot van je auto en de nieuwheid van je auto. Mensen met een tweedehands auto, betalen altijd minder BPM. Maar mensen met een tweedehands auto kunnen ook enorm besparen op de hoeveelheid BPM, door deze zelf zo voordelig mogelijk te berekenen!

Berekenen van je BPM

In 2018 zijn er weer nieuwe BPM-tarieven geïntroduceerd. Er zijn verschillende methoden om je BPM te berekenen. En hier zit ‘m het interessante: je bent dus zelf verantwoordelijk voor de berekening van je BPM, en je kunt deze dan ook zo voordelig mogelijk berekenen. Zolang je maar de juiste rekenmethode gebruikt. Het is iets wat dus nog volkomen eerlijk is, maar waar je wel honderden euro’s op kan besparen.

Hoe bespaar ik?

De rekenmethode van de belastingdienst is niet de meest voordelige. Deze online BPM calculator helpt je door 5 vrij eenvoudige stappen heen, waarmee je gemakkelijk je BPM zo voordelig mogelijk berekent. U heeft de volgende gegevens nodig: het merk en het model van je – inclusief de standaarduitrusting van je auto en de optielijst/prijzen van bij de aanschaf van je auto, het chassisnummer van je auto, de KM-stand, de CO2-uitstoot in gram/km en de datum van uw eerste toelating in het buitenland.

Het lijkt heel ingewikkeld, maar als je deze gegevens hebt zijn de overige stappen heel gemakkelijk. Onze calculator zorgt ervoor dat alle factoren zo voordelig mogelijk worden meegenomen in de berekening. Heb jij een tweedehands auto, dan is dit zeker een aanrader.